Αιολί Μαύρου Σκόρδου

Black Garlic aioli

Μοναδικός συνδιασμός για τους λάτρεις του σκόρδου.

Χρόνος προετοιμασίας: 15′

Μερίδες: 2

Υλικα:

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 60 γρ ηλιέλαιο
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ γλυκού μουσταρδα Dijon
  • 10 γρ πάστα μαυρου σκόρδου
  • 1 κουτ σούπας χυμό λεμόνι
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μπόλ, βάζουμε τους κρόκους των αυγών μαζί με την μουσταρδα και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και να αρχίσουν να ασπρίζουν, και συνεχίζουμε χτυπώντας ρίχνοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.

Μόλις σφίξει, προσθέτουμε την πάστα μαυρου σκόρδου, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.