Το καλάθι αυτή τη στιγμή είναι άδειο!
κοντά σε θερμές πηγές, όπου η θερμοκρασία και η υγρασία, το μετέτρεπε σε μάυρο, μαλακό, ήπιο και ευχάριστο στην γεύση.
Στην σημερινή εποχή, παραμένει σε ειδικούς πιστοποιημένους θαλάμους, φτιαγμένους συγκεκριμένα για το μαύρο σκόρδο, κάτω από ρυθμιζόμενες θερμοκρασίες και υγρασίες, χωρίς κάποιο πρόσθετο βοηθητικό η συντηρητικό, για σχεδόν 2 μήνες. Παρακολουθείται καθημερινά, για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ανάλογα του μεγέθους και της εποχής, Μετά την εξαγωγή του από τον θάλαμο, παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 10 ημέρες για να ισορροπήσει και κατόπιν καθαρίζεται στο χέρι.

Στην Black Garlic Downvillage, χρησιμοποιούμε πιστοποιημένο σκόρδο ορθής γεωργικής πρακτικής, κυρίως από τον Πλατύκαμπο Λάρισας που παράγει σύμφωνα με έρευνες ένα από τα ποιοτικότερα σκόρδα στον κόσμο. Συνεργαζόμαστε με συγκεκριμένους παραγωγούς, ελέγχοντας όλη την αλυσίδα παραγωγης, από την σύσταση του χωματος, το νερό, μέχρι και το τελικό προιόν, σε κάθε παραγωγή του λευκού σκόρδου. Παράλληλα πειραματιζόμαστε με τους παραγωγούς μας φυτεύοντας νέες ποικιλίες, εξερευνώντας τα χαρακτηριστικά τους με σκοπό να κάνουμε το μαυρο σκόρδο Downvillage ακόμα ποιοτικότερο γευστικά και διατροφικά.