Τι είναι το Μαύρο Σκόρδο

Διαβάστε την ιστορία του

Οι πηγές λένε ότι το μαύρο σκόρδο μας έρχεται  από την Ασία, κυρίως την Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα, όπου εδώ και 4000 χρόνια το χρησιμοποιούν σαν αντιφλεγμονώδες και αντιγηραντικό  στην παραδοσιακή ιατρική , γνωρίζοντας τις ιδιότητες του στην ενίσχυση της ενέργειας, ιδιαίτερα στον Ταοϊσμό και την Κινεζική Ιατρική. Η διαδικασία παραγωγής του, ακολουθεί τις φυσικές μεθόδους ωρίμανσης και ζύμωσης που συναντάμε στην κουλτούρα της Ασιατικής διατροφής και ιατρικής.

Παράγεται από το λευκό σκόρδο, με μια ήπια διαδικασία καραμελοποίησης και ζύμωσης (Malliard reaction), όπου  χάνει πάνω από το μισό του βάρος, ενώ το καραμέλωμα του μετατρέπει τα συστατικά του από λιποδιαλυτά σε υδατοδιαλυτά, επιτρέποντας στον οργανισμό να το μεταβολίσει πλήρως.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δίνει στον οργανισμό από 4 έως και 8 φορές υψηλότερα πολλές από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Είναι ένα από το πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στην καταπολέμηση των ελευθερων ριζών, με το βασικό ευεργετικό συστατικό του σκόρδου την S-allyl cysteine , να σταθεροποιείται και να  αυξάνεται δραματικά (x8) κατά την διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα κρατάει τις ιδιότητες του στην καταπολέμηση της πίεσης, χωρίς να μυρίζει και να ενοχλεί το στομάχι.

Black Garlic bulb broken

Γευστικά, μετατρέπεται από σκληρό στην υφή και αψύ στο στόμα, σε μαλακό και μαστιχωτό, με ένα άρωμα καραμέλας και  γλυκόριζας, αφήνοντας στο τέλος μια μικρή επίγευση καραμελωμένου σκόρδου. Η γευστική του παλέτα, του επιτρέπει να συνεργάζεται με σχεδόν όλο το φάσμα των συνταγών, από αλμυρά , γλυκόξινα και γλυκά.