Πουρές Πατάτας με Μαύρο Σκόρδο

black garlic mashed potatoes

Η πατάτα όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Χρόνος προετοιμασίας: 45′

Μερίδες: 2 – 3

Υλικα:

  • 400 γρ πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 γρ σκελίδες μαυρου σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, τις σκελίδες σκόρδου, σκεπάζπυμε με νερό, αλατίζουμε ελαφρώς και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Κάνουμε τις πατάτες και τις σκελίδες πουρέ.

Σε ένα μπόλ, ανακατέυουμε τον πουρέ καυτό με το βούτυρο, το γάλα ή την κρέμα και τις ψιλοκομμένες σκελίδες. Αλατοπιπερώνουμε, και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντάνό