Meat Sauce Μαύρου Σκόρδου με Μαύρο Πιπέρι

Black Garlic meat sauce

Ένας μαγικός συνδιασμός με 2 απο τα παλιότερα υλικά.

Υλικα:

  • 1 κουτ γλυκού πιπέρι κόκκοι χοντροσπασμένοι
  • 1 κουτ σούπας κρασί λευκό
  • 200 ml ζωμός κοτόπουλο η μοσχάρι
  • 10 γρ πάστα μάυρου σκόρδου
  • 1 κουτ σούπας χυμός λεμόνι
  • 5 γρ βούτυρο
  • 10+ 10 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

Λιώνουμε 10 γρ βούτυρο σε τηγάνι και καβουρδίζουμε ελαφρώς τους κόκκους πιπέρι.

Ρίχνουμε το λευκό κρασί και μολις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμο.

Βράζουμε μέχρι να πέσει στο μισό και προσθέτουμε την πάστα μαυρου σκόρδου

Βράζουμε για ακόμα 1 λεπτό, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και 10 γρ βούτυρο σε κύβο από το ψυγείο. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και σερβίρουμε.