Κοτόπουλο γλυκόξινο με ketchup μαύρου σκόρδου

Sweet-and-Sour-Chicken

Μία ξεχωριστή παραλλαγή για γλυκόξινη σάλτσα.

Υλικά:

  • 500 γρ μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • 100 γρ κρεμμυδια ξερα σε φετες
  • 200 γρ πιπεριες πολύχρωμες σε λωρίδες
  • 10 γρ ginger τριμμενο
  • 100 γρ ketchup μαύρου σκόρδου
  • 1 κουt σούπας soy sauce
  • 200 γρ ζωμός κοτόπουλου
  • 30 γρ κάσιους
  • Ξυσμα lime
  • 1 κουτ σουπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και σωτάρουμε σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν ενα ελαφρύ χρώμα. Αφαιρούμε τα μπουτάκια, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και σωτάρουμε σε δυνατή φωτια για 1 λεπτό. Προθέτουμε τα μπουτάκια, την κέτσαπ, την soy sauce, τον ζωμό και τα κάσιους. Βράζουμε για 15 σε μέτρια φωτια σκεπασμένα. Αφαιρούμε το καπάκι και δυναμώνουμε την φωτιά , γυρνώντας τα κομμάτια και βράζοντας μεχρι να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε απο τη φωτιά, ξύνουμε το lime και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Σερβίρουμε με φρεσκοβρασμένα noodles η αχνιστό ρύζι basmati.