Μπούτι κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα, μέλι μαύρου σκόρδου και δυόσμο

black garlic stuffed-chicken-thighs-

Το κοτόπουλο σε μια καταπληκτική παραλλαγή.

Υλικά:

  • 2 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα
  • 80 γρ γραβιέρα σε μακρόστενα κομμάτια
  • 30 γρ μέλι μαύρου σκόρδου
  • 40 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 50 τομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 4 φύλλα δυόσμου
  • 120 γραμμάρια σιουφιχτά, πέννες η βίδες
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 10 γρ βούτυρο
  • 20 γρ μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και απο τις 2 μεριές. Αλείφουμε εσωτερικά με το μέλι, βάζουμε απο 2 φύλλα δυόσμου και την γραβιέρα κατά μήκος. Τυλίγουμε και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες, προσέχοντας να μην αφήνουμε κενά για να φύγει η γέμιση. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα ρολά από όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε τα ρολά σε ένα μικρό ταψάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και ρίχνουμε την τομάτα. Σωτάρουμε για ακόμα 1’ και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να πέσει στο μισό, και ρίχνουμε την σάλτσα πάνω απο τα ρολά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και κρατάμε 100ml νερό απο το βράσιμο. Αφαιρούμε τα ρολά απο το ταψί, και ρίχνουμε τα σιουφιχτα μαζι με το νερό στο ταψί. Βάζουμε το ταψί στο μάτι και δίνουμε μια βράση ανακατέυοντας μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το βούτυρο και τη μυζήθρα, ανακατλέυουμε μεχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.