Πανσέτα με μελι μαύρου σκόρδου

Cubes-of-Crispy-Smoked-Pork-Belly

Ένας συνδιασμός για τους λάτρεις του χοιρινού και όχι μόνο.

Υλικά:

  • 500 γρ παντσέτα (ολόκληρο κομμάτι χωρίς κόκκαλο)
  • 60 γρ μέλι μαύρου σκόρδου
  • 50 γρ βούτυρο
  • 500 γρ πατάτες μίνι κομμένες στη μέση
  • 150 γρ κρεμμύδια ξερά σε φέτες
  • 60 ml κρασί λευκό
  • 400 γρ ζωμός κοτόπουλου η λαχανικών
  • Κλωνάρι δεντρολίβανο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.

Αλατοπιπερώνουμε την παντσέτα. Σε τηγάνι που να την χωράει, βάζουμε το μισό βούτυρο να λιώσει και σωτάρουμε την παντσέτα και απο τις 2 μεριές μέχρι να πάρει ενα ελαφρύ χρώμα. Βγάζουμε σε ένα ταψι (που να χωράει την παντσέτα και τις πατάτες). Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε το άλλο μισό βουτυρο και ρίχνουμε τις πατάτες, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Σωτάρουμε μεχρι να ιδρώσουν και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα μεχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδια και να παρουν οι πατάτες ενα ελαφρύ χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, και δίνουμε μια βράση μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά. Προσθέτουμε τον ζωμό και δίνουμε μια βράση.

Αλείφουμε την παντσέτα με το μέλι μαύρου σκόρδου και ρίχνουμε γύρω γύρω στο ταψι τις πατάτες με τα υγρά τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά